Žalost hrvatskih umirovljenika

Umirovljenik kopa po kontejneru

Umirovljenik kopa po kontejneru

Kako umirovljenici danas ne mogu živjeti s penzijama za koje su radili cijeli život, a i nisu više toliko mladi i puni energije da bi radili baš bilo kakve poslove, traže razne solucije.

Mnogi se okreću kreativi i spajaju tradicionalno s modernim te tako heklaju, pletu, šiju, što su neke stvari koje nove generacije skoro ne poznaju. Turistima je svakako zanimljivo vidjeti naše bake i njihove proizvode na štandovima, zidićima.

Drugi će se okrenuti skupljanju boca. To je nažalost, itekako naporan fizički rad. Često nam šamar opali surova realnost kada vidimo starca koji kopa po kantama ili šeta po festivalima i skuplja boce i limenke. Vrlo su često izloženi zadirkivanju onih s najdebljim obrazom.

A možda najbolja opcija za ambiciozne umirovljenike jest pokretanje svog biznisa. Kako su i vlasti svjesne da osoba u bilo kojim godinama ne može živjeti s novcima kojima ih oni opskrbljuju, dozvolili su penzionerima otvaranje svojih poslova. Ne može se birati baš bilo što, ali postoji ponuda davanja usluga ili domaća provjerena proizvodnja.

One thought on “Žalost hrvatskih umirovljenika

  1. Kad pomislim na starost, teskoba me obuzme. Ne samo zbog prirodnog procesa odumiranja, i svega što starost sa sobom neumitno nosi, nego i zato što se zapitam kako će mi egzistencija izgledati. Da moja baba nema nas mlade da joj pomažemo, ne smem ni da zamislim na šta bi joj ličio život.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s